INGREDIENTS
- 3 nyores (també es ven la carn de nyora en conserva de vidre)
- 150 g d'ametlles torrades i pelades
- 100 g d'avellanes torrades i pelades
- 6 tomacons madurs i escalivats
- 1 ceba escalivada
- 1 all cru
- Unes fulles de julivert
- 1 llesca de pa torrat
- 50 cl de vinagre
- 500 cl d'oli d'oliva
- Sal
- Una cullereta de pebre vermell
- Una miqueta de pebre vermell picant (al gust) o bitxo
PREPARACIÓ
- Bullirem les nyores i després d'uns minuts les obrirem i els treure'm la carn. Es pot fer amb una cullereta.
- Posarem les ametlles i les avellanes en un pot i les triturarem, que quedin ben polvoritzades.
- Afegirem els tomacons escalivats sense la pell, la ceba, els alls escalivats, el cru, les fulles de julivert, el pa torrat, afegirem el pebre vermell, la sal, el vinagre i ho triturarem tot.
- Afegirem l'oli a poc a poc sense deixar de batre, fins que veiem que la salsa quedi bé per sucar el calçot (depèn de l'oli la podrem fer més espessa o més clara).