dimecres, 7 de març del 2012

Recepta de salsa de calçots

Una recepta tradicional per elaborar la salsa dels calçots per a 8 persones:

INGREDIENTS
  1. 3 nyores (també es ven la carn de nyora en conserva de vidre)
  2. 150 g d'ametlles torrades i pelades
  3. 100 g d'avellanes torrades i pelades
  4. 6 tomacons madurs i escalivats
  5. 1 ceba escalivada
  6. 1 all cru
  7. Unes fulles de julivert
  8. 1 llesca de pa torrat
  9. 50 cl de vinagre
  10. 500 cl d'oli d'oliva
  11. Sal
  12. Una cullereta de pebre vermell
  13. Una miqueta de pebre vermell picant (al gust) o bitxo

PREPARACIÓ
  • Bullirem les nyores i després d'uns minuts les obrirem i els treure'm la carn. Es pot fer amb una cullereta.
  • Posarem les ametlles i les avellanes en un pot i les triturarem, que quedin ben polvoritzades.
  • Afegirem els tomacons escalivats sense la pell, la ceba, els alls escalivats, el cru, les fulles de julivert, el pa torrat, afegirem el pebre vermell, la sal, el vinagre i ho triturarem tot.
  • Afegirem l'oli a poc a poc sense deixar de batre, fins que veiem que la salsa quedi bé per sucar el calçot (depèn de l'oli la podrem fer més espessa o més clara). 
Aquesta salsa romesco també és molt bona amb la carn, xató, etc. i si us en sobre es pot congelar.